fbpx

Pizza

 

Pizza og pasta fra klassisk italiensk restaurant i Fredrikstad

Du vet den følelsen når pizzaen er så god, sprø og fyldig at du nesten får følelsen av at du sitter på torget i Napoli? Eller når du spiser en så nydelig italiensk pasta at du bare lengter etter gelato til dessert? Det er følelsen vi ønsker å skape hos oss på Pizzeria Fabbrica i Fredrikstad. Vi serverer både pizza bakt i steinovn, fersk pasta, antipasti, et utvalg hovedretter og klassiske italienske desserter. Ta med deg familie og venner, og nyt et herlig måltid med italiensk mat!

Les mer om vår mat og kjøkken

Ekte italiensk pizza bakt i steinovn - Napolitansk pizza

Å lage ekte god italiensk pizza er en kunst ikke alle mestrer, men vi hos Fabbrica har spesialisert oss på nettopp dette. Ofte får du servert en tynn og sprø bunn, men det er ikke slik den opprinnelige pizzaen fra Napoli er. Napolitansk pizza skal ha en myk bunn med sprø skorpe med brente flekker. Det er det som er den ekte italienske pizzaen, og det er slik du får den servert på Pizzeria Fabbrica!

Hemmeligheten bak en god italiensk pizza ligger i råvarene, og spesielt knyttet til pizzabunnen. Italienerne er kjent for kjærligheten og tiden de gir til maten, samtidig som de lar de naturlig råvarene være gode akkurat som de er. Vi har videreført den italienske kulturen til Fredrikstad, og elsker å servere rykende fersk pizza rett fra steinovnen - akkurat som de ville gjort i Napoli.

Fersk italiensk pasta

Italia er like kjent for pastaen sin, som pizzaen, så selvsagt er dette også noe som står på menyen vår. I vår restaurant får du retter med både:

 • Spaghetti
 • Tagliatelle
 • Ravioli
 • Penne

 • Pastaen er selvsagt laget på huset, og kokes al dente etter ytterste perfeksjon. Lurer du på hvordan du kan koke pastaen al dente? Ha rikelig med salt i gryten, rør godt om så pastaen ikke kleber seg og smak til underveis. Er det fersk pasta du koker vil mest sannsynlig 2 minutter være nok, men om det er den tørre varianten bør du nok koke den nærmere 10 minutter. Men husk at du alltid må smake deg til underveis!

  Noen tips til hvordan du får den perfekte pastaen:
 • Husk å skyll pastaen i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen når du tar den av plata.
 • Om du skal blande pastaen inn i sausen, kan du avslutte kokingen noe før og la den få fullføre kokeprosessen i sausen. Det er både godt for pastaen og sausen!

 • Restaurant med italiensk kjøkken

  Elsker du italiensk mat like godt som vi gjør? Da vil vi anbefale deg å ta med venner, kolleger og familie til et herlig måltid uansett om det er en rask lunsj eller en festmiddag. Og ikke bekymre deg for om noen har allergier, det tilrettelegger vi selvsagt. Finn en dag som passer for alle, og book bord i dag!