
Ristorante Fabbrica, en klassisk italiensk restaurant i Fredrikstad !
Ristorante Fabbrica gir deg en unik matglede fra det ekte italienske kjøkken! Våre råvarer og våre kokkers tilberedelse av råvarene er inspirert av italienske tradisjoner med smaksopplevelser du alltid forbinder med det beste av italienske delikatesser.
Ekte italiensk pizza bakt i steinovn – Napolitansk pizza!
Å lage ekte god italiensk pizza er en kunst ikke alle mestrer, men vi hos Fabbrica har spesialisert oss på nettopp dette. Ofte får du servert en tynn og sprø bunn, men det er ikke slik den opprinnelige pizzaen fra Napoli er. Napolitansk pizza skal ha en myk bunn med sprø skorpe med brente flekker. Det er det som er den ekte italienske pizzaen, og det er slik du får den servert på Ristorante Fabbrica!
Hemmeligheten bak en god italiensk pizza ligger i råvarene, og spesielt knyttet til pizzabunnen. Italienerne er kjent for kjærligheten og tiden de gir til maten, samtidig som de lar de naturlig råvarene være gode akkurat som de er. Vi har videreført den italienske kulturen til Fredrikstad, og elsker å servere rykende fersk pizza rett fra steinovnen – akkurat som de ville gjort i Napoli.
Fersk italiensk pasta laget i huset!
Restaurant med italiensk kjøkken!
Elsker du italiensk mat like godt som vi gjør? Da vil vi anbefale deg å ta med venner, kolleger og familie til et herlig måltid uansett om det er en rask lunsj eller en festmiddag. Og ikke bekymre deg for om noen har allergier, det tilrettelegger vi selvsagt. Finn en dag som passer for alle, og book bord i dag!
MENY
Unik matglede fra det ekte italienske kjøkkenet! Hos Ristorante Fabbrica spesialiserer vi oss på italienske hovedretter, fersk pasta, pizza bakt i steinovn, antipasti og klassiske desserter. De flotte råvarene må være ferske og gode for å beholde alle smakene. Vi tilbereder dem fra tidlig morgen, slik at smakene er intakte og intense. Vi ønsker deg velkommen til et herlig italiensk måltid i en flott, rustikk plass!
ANTIPASTI
FOCACCIA / 109,-
Serveres med aioli. [H, E]
CAPRESE / CON PARMA / 179,- / 219,-
Burrata, tomater, basilikum. *Kan bestilles med parmaskinke. [M]
CARPACCIO DI MANZO / 229,-
Rå indrefilet av okse, ruccola, parmesan, kapers, pinjekjerner, aioli og sitron.
[E, PN, M]
ANTIPASTO FABBRICA / 329,-
Parmaskinke, trøffelsalami, spianata salami, gorgonzola picante, lo sbirro, pecorino, karamelliserte valnøtter og druer. En delingsrett med elementære smaker fra italiensk kultur. Serveres med focaccia og aioli. Passer for 2 personer. [H, M]
BRUSCHETTA / CON PARMA / 124,- / 159,-
Hvitløkspenslet ristet brød toppet med ricotta- og parmesankrem, tomater og basilikum.
*Kan bestilles med parmaskinke.
[H, M]
INSALATE
INSALATA DI FABBRICA / 249,- Marinert kylling, ricotta og parmesan krem, blandet salat, beter, karamelliserte valnøtter, cherrytomater og vinaigrette. [M, N, H, E]
INSALATA SCAMPI / 249,-
Chili- og hvitløksmarinert scampi, blandet salat, syltet rødløk, appelsin, cherrytomater og vinaigrette. [SK, H, E]
INSALATA DI BISTECCA / 279,- Grillet argentinske Angus Entrecote, blandet salat, ovnsbakt amandinepoteter, sukkererter og cherrytomater.
Toppet med autentisk chimichurri-saus. [M, H, E]
* Alle våre salater serveres med aioli og focaccia. [H, E]
Vi tilbyr glutenfri brød.
BAMBINI
PIZZA BAMBINO / 124,-
Tomatsaus, mozzarella med kylling eller skinke.
[H, M]
SPAGHETTI BOLOGNESE / 129,-
Tradisjonell italiensk bolognese med langtidskokt okse- og svinegryte, parmesan.
[M, H, E, SEL]
CARBONARA / 129,-
Klassisk carbonara med pancetta, sort pepper, egg, kremfløte og parmesan.
[M, H, E]
GELATO BAMBINO / 64,-
1 kule italiensk vanilje iskrem serveres med sjokolade kjeksruller.
[M, H, N]
PIATTI DI PASTA
TAGLIATELLE BOLOGNESE / 269,- Tradisjonell italiensk bolognese med langtidskokt okse og svinegryte, parmesan.
[M, H, E, SEL]
LASAGNA AL FORNO / 269,-
Klassisk lasagne med langtidskokt okse- og svinegryte.
[M, H, E, SEL]
TAGLIATELLE CON MANZO / 289,-
Marinert biff, kremet fløtesaus med aromasopp og gorgonzola piccante.
[M, H, E]
LINGUINE AI FRUTTI DI MARE / 294,- Sjømat linguine pasta med blåskjell, kamskjell og scampi, mildt krydret hjemmelaget hvitvinsaus med chili, hvitløk og persille.
[M, H, E, SK]
NERO CON SCAMPI / 289,-
Hjemmelaget fersk blekksprut-spaghetti med chili og hvitløksmarinert scampi, kremet hvitvinssaus med chili og squash.
[M, H, E, SK]
TORTELLONI / 284,-
Hjemmelaget ricotta og spinatfylte pastaputer i en kremet oste-, hvitløk- og aromasoppsaus toppet med parmesan.
[M, H, E]
CARBONARA / 274,-
Klassisk carbonara med pancetta, sort pepper, kremfløte, egg og parmesan.
[M, H, E]
GNOCCHI AL PESTO / 284,-
Gnocchi med fersk hjemmelaget grønn pesto, erter, pinjekjerner, toppet med burrata.
[M, H, N]
RISOTTO CON CAPESANTE / 299,-
Klassisk risotto serveres med kamskjell.
[SK, M, H]
RISOTTO VEGETARIANO / 274,-
Klassisk risotto med burrata di mozzarella, asparges og ristede hasselnøtter.
[M,N,H]
* Alle våre pastaretter serveres med hjemmelaget fersk pasta og focaccia. [H, E]
Vi tilbyr glutenfri pasta og brød.
PIZZA
MARGHERITA / 189,-
Tomatsaus, mozzarella og basilikum.
[H, M]
CAPRICCIOSA / 254,-
Tomatsaus, mozzarella, kokt skinke og aromasopp.
[H, M]
DIAVOLA / 254,-
Tomatsaus, mozzarella, spianata salami, sterk n`duja, kalamata oliven og rødløk.
[H, M]
QUATTRO FORMAGGI / 249,-
Mozzarella, pecorino romano, taleggio og gorgonzola piccante.
[H, M]
LA FABBRICA / 264,-
Tomatsaus, mozzarella, parmaskinke , cherrytomater, parmesan, pinjekjerner, ruccola.
[H, M, PN]
VENEZIA / 264,-
Halv calzone og halv pizza, tomatsaus, mozzarella, parmaskinke, spianata salami, ruccola og burrata.
[H, M]
AMORE / 259,-
Tomatsaus, mozzarella, kokt skinke, spianata salami og salsiccia.
[H, M]
POLLO / 259,-
Tomatsaus, mozzarella, parmesan, kylling, ruccola og husets grønn pesto.
[H, M, N]
SECONDI
COZZE / 279,-
Kremet Blåskjell med hvitløk, chili, persille og hvitvin. Serveres med focaccia.
[M, H, SK]
PESCE DI HALIBUT / 389,-
200 g Pannestekt Kveite serveres med hollandaisesaus, asparges og cherrytomater. Toppet med crispy pancetta.
[M, E, SN]
BISTECCA / 419,-
230g Grillet Argentinske Angus Entrecote, serveres med hjemmelaget rødvinsaus, trøffelstekte norske mandel- poteter, og sesongens grønnsaker. [M] Fordi dyrene er gressmatet, er kjøttet alltid marmorert, garantert mørt og med en unik smak.
PETTO D’ANATRA / 369,-
230g Andebryst med potetmos, appelsinsaus og gulrøtter.
[M]
BURGER DI FABBRICA / 294,-
Okseburger med crispy pancetta, cheddar ost, lombardi pepper, hvitløksdressing, balsamicoløk og pommes frites.
[H, E, M]
BISTECCA –
Anbefales for 2 personer! / 749,-
500 g Grillet Sashi T-bone steak med trøffel stekte norske mandelpoteter og sesongens grønnsaker. Serveres med hjemmelaget rødvinsaus.
MÅ forhåndsbestilles dagen før! [M]
Sashi kommer fra JOHN SASHI NIELSEN fra danmark og har blitt kåret til verdens beste kjøtt i 2018, 2019 og 2021.
SASHI graderinger er diamond, dvs at marmoreringen er unik.
DOLCI
AFFOGATO AL CAFFE / 104,-
Vanilje iskrem toppet med enkel espresso.
[M]
PANNA COTTA / 159,-
Panna cotta med appelsinsaus.
[M, H]
TORTINO DI CIOCCOLATO / 164,-
Sjokoladefondant serveres med bringebærsorbet og sjokolade crumble.
[M, H, E, N]
TIRAMISÙ / 159,-
Klassisk italiensk dessert med savoiardi dyppet i kaffe og mascarpone.
[H, E, M]
COPPA DI GELATO / 144,-
3 kuler italiensk iskrem, sjokolade-hasselnøtt og vanilje, toppet med karamellsaus og ristede hasselnøtter.
[M, N]
DRESSING & EKSTRA TILBEHØR
Rømmedressing [M] / 30,-
Aioli [E, M] / 30,-
Grønn pesto [PN, M] / 35,-
Ekstra kjøtt / 39,- Ekstra scampi [SK] / 39,-
Ekstra grønnsaker / 25,- Vegansk ost / 25,- Ekstra ost [M] / 30,-
Ekstra tomatsaus / 25,- Glutenfri tillegg / 35,- Pommes frites / 57,-
ALLERGENER
M – Melk / H – Hvete / E – Egg , SK – Skalldyr / PN – Pinjekjerner / F – Fisk / SEN – Sennep / SEL – Selleri / VN – Valnøtter / B – Bygg / PI – Pistasj / MA – Mandler /
BOOKING
Book bord i restauranten, så er du sikker på at det er plass til deg og dine når dere kommer. Vi gjør klar bordet, og kan selvsagt ha klart noe godt å bite i om det er ønskelig. Velg selv om dere ønsker å booke bord gjennom bookingsystemet vårt, eller via telefon eller mail. Del en god italiensk pizza med venner og familie, akkurat slik en italiener ville gjort det!
NB! På grunn av stor pågang er det dessverre ikke mulig reservere plass i uteserveringen, vi ønsker dere hjertelig velkommen til å komme innom på drop in-besøk. Vi prøver å gjøre vårt aller beste, men vi kan ikke alltid garantere plass i uteserveringen.
Ved bookingforespørsel på mail:
Bookingen må bekreftes av bookingansvarlig på mail eller telefon. Mottar du ikke bekreftelse, vennligst ring restauranten. For booking av bord til flere enn 20 personer må du sende mail eller ringe.
Mail: fredrikstad@fabbrica.no
Tlf: 69 30 01 01
Mailen er bemannet mandag – fredag kl. 09.00-17.00